Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΟΙΞΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ



Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, η μέρα μεγαλώνει και το ντύσιμο ελαφραίνει, εάν είμαστε παρατηρητικοί, αντιλαμβανόμαστε ότι και το σώμα έχει την ανάγκη να ελαφρύνει.
Τα πλούσια χειμωνιάτικα γεύματα, με πολλές πρωτεΐνες, λιπαρά και σάκχαρα, απαραίτητα σε κάποιον βαθμό σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, μπορούν πλέον να αντικατασταθούν από γεύματα ελαφρύτερα και εύπεπτα.

Η ανάγκη και τάση του ανθρώπου την άνοιξη (βλ.άρθρο Μέσον Άνοιξης - Μέσον Καλοκαιριού) να ελαφρύνει εσωτερικά και εξωτερικά από τα βάρη και τις δυσκολίες του χειμώνα, συμβαδίζει με την νηστεία, με την ευρύτερη έννοια της αποτοξίνωσης και της απωλείας του περιττού βάρους.

Στο σεμινάριο θα ασχοληθούμε με

-Με την δυναμική της άνοιξης - του στοιχείου Ξύλο και πως αντιστοιχούν και επηρεάζουν τον άνθρωπο.

-Με τα όργανα που ανήκουν στο στοιχείο Ξύλο (ήπαρ, χοληδόχος κύστη) και πως μπορούμε να τα διατηρήσουμε υγιή και ενεργά

-Με δυσλειτουργίες του στοιχείου Ξύλο στον ανθρώπινο οργανισμό και τις φυσικές και συναισθηματικές επιπτώσεις τους (αλλεργίες, θυμός κ.α.)

-Με τροφές ασύμβατες με την εποχή Ξύλο

-Με τροφές που είναι κατάλληλες για την εποχή και τα όργανα Ξύλο

-Τις τοξίνες (οτιδήποτε μπορεί να δράσει τοξικά στον οργανισμό).

-Θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα-ενδείξεις της τοξίνωσης του οργανισμού.

-Θα γνωρίσετε τα είδη και τα επίπεδα αποτοξίνωσης που είναι κατάλληλα για την εποχή όπως και αντενδείξεις αποτοξίνωσης.

-Θα μάθετε τροφές και βότανα που λειτουργούν αποτοξινωτικά γενικά και ειδικά για το ήπαρ.

-Θα αναφερθούν και θα παρασκευάσουμε φόρμουλες αποτοξίνωσης των τροφών και του σώματος σύμφωνα με την Αλχημεία της Ταοϊστικής Παράδοσης .

-Θα συσχετισθούν όλα τα παραπάνω με την απώλεια βάρους

Και εντέλει θα μοιραστούμε ανοιξιάτικο γεύμα, δείγμα εφαρμογής του θεωρητικού τμήματος του σεμιναρίου.




Ορσαλία Ψαρίδη
Διατροφολόγος TCM


Κυριακή 26.3.2017
11.00 - 17.00
Ήρας 6 - Γλυφάδα


για πληροφορίες και συμμετοχές έως 23.3.2017
6940114111

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά στην πηγή